1997, Анна Маскава, Галерия ONE

Видеоклипът "1997" първоначално е създаден за спектакъла на Maskava "1997", чиято премиера се състоя на фестивала на спектакъла в Рига Starptelpa през 2023 г. Това видео безпроблемно съчетава кадри от детството на художничката, ярките празненства на Латвия от 90-те години на миналия век, моменти от скорошния рожден ден на баба ѝ и носталгично изследване на сградата от съветската епоха, в която художничката прекарва детските си години.

Пърформансът "1997 г." е автоетнографска художествена творба, съсредоточена около акта на разказване на истории. Като преплита лични анекдоти, семейна история и размисли за израстването си в латвийската провинция през 90-те години на ХХ век, художничката кани публиката в своя субективен опит и създава дълбоко личен разказ, който резонира със собствените спомени и по-широкия социално-политически контекст. Творбата също така съпоставя тези лични истории с настоящите глобални събития, като насърчава диалога между минало и настояще, лично и политическо. Форматът на спектакъла, пригоден само за 1 до 3 зрители едновременно, засилва интимната атмосфера, позволявайки дълбока връзка между артиста и всеки член на публиката. 


Каним ви да изживеете съкратена версия на представлението и да участвате в разговор с художника в събота, 28 октомври, от 17:00 ч.

Дата на събитието
Крайна дата
Период
12:00 - 19:00

Участници