Новини

Фестивалът за дигитални изкуства DA Fest събира автори от световната дигитална сцена в София

banner

Световноизвестните артисти ORLAN и Zimoun ще бъдат представени за първи път в България

От 24 до 28 октомври София отново става домакин на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest, който среща българската публика с новите артистични практики и значими постижения в сферата на дигиталните изкуства. Фестивалът се организира за девети път от Фондация ДА ЛАБ и Националната художествена академия и кани едни от най-добрите световни имена в дигиталните изкуства.

DA Fest 9 води звездите на световната дигитална сцена в София

Ghostly plants of damaged worlds (2022) Alizée Armet (в сътрудничество с Jakob Grčman)

Между 24 и 28 октомври София отново е домакин на DA Fest. Тази година за първи път в България идва официалната селекция на австрийската платформа за дигитални изкуства Ars Electronica, а световноизвестният артист Зимун представя специално създадена за пространството на галерия „Академия“ потапяща инсталация. Следете сайта на DA Fest, за да научите кои са останалите звезди в програмата на фестивала. 

на снимката: Ghostly plants of damaged worlds (2022) от Alizée Armet (в сътрудничество с Jakob Grčman)

Очаквайте DA Fest 9 от 24 до 28 октомври в София

Not Allowed for Algorithmic Audiences, 2021 by Kiriaki Goni

Между 24 и 28 октомври София посреща деветото издание на единствения български фестивал за дигитални изкуства DA Fest. Той води звездите на световната дигитална сцена у нас, като се провежда паралелно в няколко локации. Целта на фестивала е да развива публиката на дигиталните изкуства и да дава възможност за изява на редица млади български автори, сред които и селектираните в платформата e-valuation на DA Lab. Тази година DA Fest представя силна българска програма в лицето на Петко Танчев, Михаела Лакова, Яна Василева и колективите trohi и Raw Lab.