Прожекция на филма Steps Untold 1.0 и дискусия / DARV, НХА

Steps Untold 1.0, 2023, 30' - прожекция на документален филм за проекта Steps Untold 1.0 (2021) - серия от специфични за обекта интервенции със смесена реалност, извършени на обществени стълбища. 

DARV Collective предостави концептуална, кураторска и технологична рамка, в която осем артисти от различни държави бяха поканени да разработят свои собствени проекти. Две групи от хореографи, експериментални звукови артисти и непрофесионални изпълнители създадоха перформативните интервенции "Не тук, не там" и "Съкровища" през 2021 г. за период от пет месеца в условия на заключване. Пърформансът в реално време и дигиталните разкази се сляха в приложението за добавена реалност DARV, в резултат на което се получи преплетено композиционно произведение, което може да се гледа на преносими устройства и на стълбищата.

Чрез документиране на репетициите, създаването на AR пърформанси в студио със зелен екран и на стълбищата, както и чрез провеждане на интервюта с участниците в проекта, документалният филм дава представа за работния процес и показва окончателните презентации в публичното пространство.

Премиерата на проектите се състоя на фестивала FMR през 2021 г., на стълбищата на Ars Electronica Center Maindeck в Линц, Австрия.

Виолета Иванова и Михаела Кавданска (DARV Collective), ще присъстват за въпроси и отговори след прожекцията.

Дата на събитието
Крайна дата
Период
16:00-18:00

Участници