Лекция на ORLAN в София: „ORLAN, Това е моето тяло, това е моят софтуер" / Зала Славейков, Френски институт

26 октомври (четвъртък), 18.00 ч.
зала „Славейков" на Френския институт, пл. Славейков 3

Международна артистка, феминистка и винаги с главни букви, ORLAN изнася лекция, в която разказва за всичко в живота си и за всичко в изкуството си.

ORLAN не е обвързана с нито едно художествено средство, технология или художествена практика. Използва скулптура, фотография, пърформанс, видео, 3D, видеоигри, разширена реалност, изкуствен интелект и роботика (създала е робот по свой образ и подобие, който говори с нейния глас), както и научни и медицински техники като хирургия и биотехнологии, за да постави под въпрос с критична дистанция социалните феномени на нашето време.

ORLAN се противопоставя на природния, социалния и политическия детерминизъм, на всички форми на господство, на мъжкото превъзходство, на религията, на културната сегрегация, на расизма.

Винаги примесена с хумор, понякога пародия или дори гротеска, работата ѝ поставя под въпрос социалните феномени и разстройва предварително установените кодове.

Лекцията е с вход свободен, но се изисква предварителна регистрация на: https://forms.gle/Fn5qrDoXJeKWoMn99

Лекцията на ORLAN e част от фестивалната програма на DA Fest [9] и от програмата „Дигитален ноември на Френския институт и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”, Столична община, Посолство на Франция, Френски институт и Естедерм България.

www.orlan.eu
www.da-fest.bg
www.institutfrancais.bg

Дата на събитието
Период
18:00 - 19:00

Участници