Пърформанс Downhill на Фин Борат / Топлоцентрала

В пърформанса Downhill Фин Борат изследва самотата, странностите на света и въображението по абстрактен, но все пак безгрижен начин.


С помощта на техническа манипулация той създава цялостно преживяване, в което сцените, образите и звуците разказват своя собствена история, а не се обясняват с последователен разказ.
Използвайки абсурдистки мироглед в комбинация с интуитивно създадени образи, творбата говори на странен, но разпознаваем език, в който едно нещо прелива в друго, докато се чудите: "Как попаднах тук? Накъде отива това?". Оттук нататък всичко се спуска надолу...


Фин Борат е пърформанс и видео артист, живеещ в Амстердам.


Работейки с концепции от философията и физиката като смъртта и безкрайността, той изгражда пърформанси, които чрез своята "дистанцираност" разкриват дълбок емоционален и личен пласт от автора. Използвайки видео, светлина и звук, той се заиграва с усещанията на публиката, като например преминава от силен звук към тишина, за да манипулира преживяването. Това прави неговите визуални творби да приличат на магическо шоу с пластове абстракция.

Дата на събитието
Период
19:00 - 20:00

Участници